Enter your keyword

Ξενοδοχειακός Υπάλληλος

Από το να υποδέχεσαι διασημότητες, μέχρι να οργανώνεις τις διακοπές τους

Τίτλος Σπουδών: Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας
Διάρκεια: 2 Έτη
Περίοδος Εγγραφών: Σε Εξέλιξη
Έναρξη: Οκτώβριος 2019

Η Ελλάδα μας, με την  πλούσια πολιτισμική της  κληρονομιά, τη φυσική ομορφιά της , τη γεωγραφική της ποικιλομορφία, προσελκύει, τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερους επισκέπτες, τόσο από την ίδια τη χώρα μας (εσωτερικός τουρισμός) όσο και από άλλες χώρες…  Αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, για καλοκαιρινές διακοπές. Προσφέρει, όμως, ελκυστικές προτάσεις για θεματικό τουρισμό όλο τον χρόνο. Αυτό αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τη χώρα μας καθώς έχει αναδειχθεί τουριστικός προορισμός παγκόσμιου βεληνεκούς!

Η τουριστική βιομηχανία παρουσιάζει θεαματικές προοπτικές εξέλιξης  στηρίζοντας σημαντικά την εθνική μας οικονομία. Τα τουριστικά επαγγέλματα ανθίζουν και βρίσκονται ψηλά στην προτίμηση του κόσμου, ως προσοδοφόρα, ευχάριστα και ενδιαφέροντα. Ο Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, ως  ειδικότητα, διοχετεύει στην αγορά αποφοίτους που στελεχώνουν τα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα. Άλλωστε, η Ελλάδα διαθέτει πληθώρα τουριστικών μονάδων σε όλη την επικράτεια!

Είναι οι άνθρωποι που έρχονται σε πρώτη επαφή με τους πελάτες της επιχείρησης και είναι υπεύθυνοι για την εύρυθμη λειτουργία της. Απαραίτητα προσόντα: η ευγένεια, το χαμόγελο, η αμεσότητα. Η πολύ καλή γνώση του αντικειμένου τους καθιστά ικανούς,  για   την ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών και δημιουργεί προοπτικές εξέλιξης με υψηλές αποδοχές.

  • Διαχείριση τμήματος υποδοχής πελατών (αφίξεις, αναχωρήσεις, κρατήσεις, τηλεφωνικό κέντρο, λογαριασμούς πελατών, αποσκευές, αλληλογραφία).
  • Διαχείριση τμήματος ορόφων και δωματίων (αγορά λινών, ειδών καθαρισμού & περιποίησης, επίβλεψη καθαρισμού & διαδικασιών καθαρισμού και προετοιμασίας ορόφων & δωματίων.
  • Διαχείριση αποθήκης (επίβλεψη και έλεγχος για τα αποθέματα υλικών, παραγγελίες, προμηθευτών, κ.α).
  • Διαχείριση εστιατορίου & μπαρ (υποδοχή πελατών, προετοιμασία & διακόσμηση χώρου, σερβίρισμα, παρασκευή ποτών, κοκτέιλ, συμμετοχή στην κατάρτιση καταλόγων).

Α’ & Β’ Εξάμηνο

Αρχές Οικονομικής
Τουρισμός Ι
Οργάνωση – Λειτουργία Ξενοδοχειών Ι,ΙΙ
Διοίκηση Επιχειρήσεων Ι,ΙΙ
Αγγλικά
Γερμανικά
Marketing
Οργάνωση – Λειτουργία Εστιατορίου
Υγιεινή & Ασφάλεια
Bar
Oινολογία
Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα

Γ’ & Δ’ Εξάμηνο

Τουρισμός ΙΙ
Οργάνωση – Λειτουργία Μαγειρίου
Αγγλικά
Γερμανικά
Τροφογνωσία – Εδεσματολόγιο
Ξενοδοχειακές Εφαρμογές με Χρήση Η/Υ
Λογιστική Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων Πρακτική Άσκηση
Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
  • Μεγάλες Ξενοδοχειακές Μονάδες
  • Ναυτιλιακές, Τουριστικές Επιχειρήσεις
  • Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών στον κλάδο του Τουρισμού
  • Εστιατόρια
  • Catering
  • Επιχειρήσεις Ψυχαγωγικού Αντικειμένου
  • Ως Ελεύθερος Επαγγελματίας

Κατεβάστε το Φυλλάδιο