Enter your keyword

Στέλεχος Τεχνολογίας & Ελέγχου Τροφίμων και Ποτών

ΑΠΌ ΤΟ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΤΡΩΣ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΠΟΤΑ

Τίτλος Σπουδών: ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
Διάρκεια: 2 Έτη
Περίοδος Εγγραφών: Σε Εξέλιξη
Έναρξη: Οκτώβριος 2019

Τα τελευταία χρόνια η αλματώδης ανάπτυξη της τεχνολογίας έχει οδηγήσει σε αξιοσημείωτη βελτίωση της ποιότητας των τροφίμων. Αρμόδιο για τη διασφάλιση της είναι το «Στέλεχος Τεχνολογίας και Ελέγχου Τροφίμων και Ποτών». Ο απόφοιτος της ειδικότητας αυτής, συμμετέχει ενεργά και παρεμβαίνει στην παραγωγική διαδικασία χρησιμοποιώντας τον κατάλληλο εξοπλισμό, ώστε να παρασκευάζει τρόφιμα ασφαλή και υγιεινά. Η δράση του ξεκινά από τις πρώτες ύλες και ολοκληρώνεται στον ποιοτικό έλεγχο του τελικού προϊόντος. Σαν ενεργό μέλος ωστόσο της διαδικασίας αυτής συμμετέχει και στο σχεδιασμό και την προώθηση τους καθιστώντας έτσι το επάγγελμα αυτό εξαιρετικά σημαντικό στη σύγχρονη εποχή.

  • Επεξεργασία και μεταποίηση των προϊόντων της πρωτογενούς παραγωγής
  • Αξιολόγηση – εξέταση της ποιότητας των Α’ υλών, των ενδιάμεσων και τελικών προϊόντων
  • Διαχείριση της λειτουργίας της παραγωγής από το control-room
  • Αποθήκευση και διαχείριση των Α’ υλών, τα ενδιάμεσα και τελικά προϊόντα
  • Εκπαίδευση του νέου προσωπικού και ενημέρωση των επισκεπτών
  • Καθαρισμός και εξυγίανση των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού

Α’ & Β’ Εξάμηνο

Ειδικά Θέματα Φυσικής
Γενική Χημεία
Αρχές Διατροφής Ι, ΙΙ
Μοριακή Βιολογία και Γενετική
Αναλυτική Χημεία
Μηχανική Τροφίμων
Εισαγωγή στην Τεχνολογία και Έλεγχο Τροφίμων και Ποτών
Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
Μικροβιολογία
Χημεία Τροφίμων
Βιοστατιστική
Βιοχημεία
Ασφάλεια και Υγιεινή στην Εργασία

Γ’ & Δ’ Εξάμηνο

Πρακτική εφαρμογή στην Ειδικότητα
Διατροφή και Θρεπτική Αξία
Τεχνικές Παρασκευές Διατροφής Ι, ΙΙ
Βιοτεχνολογία
Νομοθεσία και Δεοντολογία
Έλεγχος και Καταλληλότητα Τροφίμων
Προώθηση και Διαφήμιση Τροφίμων
Ανάλυση Τροφίμων
Επεξεργασία Τροφίμων και Ποτών Ι, ΙΙ
Συσκευασία Τροφίμων και Ποτών
Τεχνολογία και Έλεγχος Προϊόντων Ζύμης
Τεχνολογία και Έλεγχος Προϊόντων Μαναβικής
Τεχνολογία και Έλεγχος Προϊόντων Μπακαλικής
  • Χειριστής σε Βιοτεχνικές και Βιομηχανικές εγκαταστάσεις επεξεργασίας τροφίμων
  • Σε Εργαστήρια ποιοτικού ελέγχου τροφίμων (βοηθοί αναλυτές)
  • Σε Ειδικευμένες θέσεις πωλητού χονδρικής πώλησης τροφίμων (dealer)
  • Σε Ειδικευμένες θέσεις χειριστού πωλήσεων τροφίμων λιανικής
  • Σε Ειδικευμένες θέσεις αποθηκαρίου τροφίμων
  • Σε εργαστήρια παρασκευής τροφίμων

 

Κατεβάστε το ενημερωτικό Φυλλάδιο