Enter your keyword

Τεχνικός Ποτοποιίας-Αποσταγματοποιίας

ΑΠΌ ΤΟ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΠΟΤΟ ΠΙΝΕΙΣ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΣΠΑΝΙΑ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ

Τίτλος Σπουδών: Τεχνικός Ποτοποιίας-Αποσταγματοποιίας
Διάρκεια: 2 Έτη
Περίοδος Εγγραφών: Σε Εξέλιξη
Έναρξη: Οκτώβριος 2019

Όλοι μας απολαμβάνουμε λίγο ή πολύ αλκοόλ στην καθημερινότητα μας. Λίγοι από εμάς όμως είναι εξειδικευμένοι στα ποτά και τα αποστάγματα. Το ενδιαφέρον αυτής της ειδικότητας εντοπίζεται κυρίως στο γεγονός ότι, πέρα από το κρασί που συχνά παράγεται και κατοίκον, τα υπόλοιπα αλκοολούχα ποτά απαιτούν για την παρασκευή τους εξειδικευμένες μεθόδους που ελάχιστοι γνωρίζουν ή μπορούν να εφαρμόσουν. Ο τεχνικός ποτοποιίας/αποσταγματοποιίας μαθαίνει στη διάρκεια της φοίτησης του τόσο την παρασκευή κρασιού όσο και λικέρ, μπίρας, αναψυκτικών και αποσταγμάτων.

  • Αξιοποίηση πρώτων υλών ποτοποιίας – αποσταγματοποιϊας (προμήθεια, διαχείριση, ποιοτικός έλεγχος).
  • Παρασκευή αλκοολούχων και μη αλκοολούχων ποτών.
  • Παρασκευή αλκοολούχων και μη αλκοολούχων ποτών.
  • Έλεγχος λειτουργίας μηχανολογικού εξοπλισμού και συσκευών απόσταξης για την παραγωγή ποτών και αποσταγμάτων.
  • Ποιοτικός έλεγχος προϊόντων ποτοποιίας – Αποσταγματοποιίας
  • Εφαρμογή συστημάτων διασφάλισης ποιότητας στην παραγωγή.

Α’ & Β’ Εξάμηνο

Εισαγωγή στην Επιστήμη Τροφίμων
Χημεία (Μ)
Αρχές Διατροφής Υγιεινή και Ασφάλεια στον εργασιακό χώρο
Στοιχεία μηχανολογίας-Ηλεκτρολογίας
Αγγλικά
Χρήση Η/Υ
Χημεία Τροφίμων με στοιχεία Μικροβιολογίας
Τεχνολογία Τροφίμων -Ποτών
Αρχές Νομοθεσίας Τροφίμων – Ποτών
Ποιότητα και Ασφάλεια τροφίμων Στοιχεία Εργατικού και εμπορικού Δικαίου

Γ’ & Δ’ Εξάμηνο

Χημεία αλκοολούχων προϊόντων
Αμπελουργία
Μικροβιολογία και Ζυμώσεις αλκοολούχων προϊόντων
Μάρκετινγκ αλκοολούχων προϊόντων
Τεχνολογία Οίνου
Ποιοτικός έλεγχος Αλκοόλ-προϊόντων. Διασφάλιση ποιότητας
Τεχνολογία Αλκοολούχων ποτών και αποσταγμάτων
Τεχνολογία Ζύθου και αναψυκτικών
Εγκαταστάσεις-Μηχανολογικός εξοπλισμός ποτοποιίας-αποσταγματοποιίας
Τεχνική επικοινωνίας-Επιχειρηματικότητα
Γαλλικά
Αγγλικά
Πρακτική
  • Επιχειρήσεις (ιδιωτικές ή συνεταιριστικές) που έχουν σαν αντικείμενο την παραγωγή και εμπορία προϊόντων ποτοποιίας αποσταγματοποιϊας σαν βοηθός τεχνικού παραγωγής, σαν βοηθός στο εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου ή και στο τμήμα προώθησης των προϊόντων.
  • Σε επιχειρήσεις παραγωγής ζύθου και οίνου, και αναψυκτικών στην παραγωγή, καθώς και σε εργαστήρια αναλύσεων αλκοολούχων ποτών αναψυκτικών και νερού.

Κατεβάστε το ενημερωτικό Φυλλάδιο