fbpx

Enter your keyword

Αρχιμάγειρας - Chef

Από το να μαγειρεύεις για τους φίλους σου, μέχρι να παίρνεις βραβεία

Τίτλος Σπουδών: Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας (Chef)
Διάρκεια: 2 Έτη
Περίοδος Εγγραφών: Σε Εξέλιξη
Έναρξη: Οκτώβριος & Φεβρουάριος

Η Ελλάδα έχει μια από τις αρχαιότερες και πιο εύγευστες γαστριμαργικές παραδόσεις στον κόσμο. Μια παράδοση γεύσεων, αρωμάτων, υλικών και τεχνοτροπιών, με ρίζες που «αγγίζουν»  βαθιά, πίσω  το χρόνο και φθάνουν μέχρι σήμερα. Και ειδικά τα τελευταία χρόνια  η γαστρονομία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας.

Γι’ αυτό το λόγο η ειδικότητα του  Chef αποτελεί, διαχρονικά, ένα από τα πλέον κερδοφόρα επαγγέλματα με αυξημένη ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Είναι ο υπεύθυνος για την οργάνωση και  λειτουργία μιας σύγχρονης κουζίνας. Ασχολείται με την προετοιμασία και παρασκευή όλων των φαγητών και εδεσμάτων. Φροντίζει, ώστε τα φαγητά που ετοιμάζει, να είναι νόστιμα, γευστικά,  να καλύπτουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Ελέγχει την προμήθεια των πρώτων υλών, κατευθύνει το υπόλοιπο προσωπικό, κατανέμει και επιβλέπει τις διάφορες εργασίες που γίνονται στην κουζίνα.

  • Οργάνωση, προετοιμασία και παρασκευή φαγητών & εδεσμάτων σε οποιαδήποτε κουζίνα και αν χρειαστεί.
  • Συντονισμό του βοηθητικού προσωπικού για τη σωστή λειτουργία της κουζίνας.
  • Εποπτεία των διαδικασιών προετοιμασίας και παρασκευής φαγητών και εδεσμάτων.
  • Έλεγχο & Προμήθεια υλικών κουζίνας ανάλογα με την ποιότητα και την τιμή τους.
  • Υγιεινή των τροφίμων.
  • Σωστή σύνθεση κάθε μενού με βάση τις ισχύουσες αγορανομικές και υγειονομικές διατάξεις.
  • Την παρουσίαση και διακόσμηση των εδεσμάτων.
  • Την τέχνη της ζαχαροπλαστικής.

Α’ & Β’ Εξάμηνο

Γαλλικά Ι,ΙΙ
Αρχές Οικονομικής
Τέχνη Μαγειρικής Ι
Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής Ι
Τεχνικές Εγκαταστάσεις – Εξοπλισμός
Ελεγχος Εμπορευμάτων
Οργάνωση – Λειτουργία Εστιατορίου
Κοστολόγιο Παρασκευασμάτων
Οινολογία
Υγιεινή & Ασφάλεια
Τέχνη Μαγειρικής ΙΙ
Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής ΙΙ
Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα

Γ’ & Δ’ Εξάμηνο

Γαλλικά ΙΙΙ,ΙV
Τέχνη Μαγειρικής ΙΙI
Σύνθεση Μενού
Τεμαχισμός Κρεάτων Ι
Τροφογνωσία – Εδεσματολόγιο
Διαιτητική
Αγγλικά
Διακοσμητική Παρασκευασμάτων
Τέχνη Μαγειρικής ΙV
Τεμαχισμός Κρεάτων ΙI
Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
Πρακτική Άσκηση
  • Ξενοδοχειακές Μονάδες
  • Μεγάλα Εστιατόρια
  • Επιχειρήσεις Catering
  • Επιχειρήσεις Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής
  • Βιομηχανίες τυποποιημένων Προϊόντων Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής
  • Κρουαζιερόπλοια
  • Νοσοκομεία – Κλινικές
  • Παιδικούς Σταθμούς
  • Ως Ελεύθερος Επαγγελματίας στη δική σου τουριστική επιχείρηση/εστιατόριο
MASTERCLASS ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ ΠΕΣΚΙΑ

ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ GRECOTEL

IEK EUROTEAM CLOSING PARTY

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ACHAIA CLAUSS

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΚ EUROTEAM

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΡΕΑΤΟΣ ΠΑΝΙΤΣΑ

ΤΟ ΙΕΚ EUROTEAM ΣΤΗ HORECA 2022

WINE TASTING ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΙΕΚ EUROTEAM

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ» ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ MY WAY HOTEL

ΤΟ ΙΕΚ EUROTEAM ΣΤΟ ERASMUS+ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Call Now Button